Topic outline

  • Deze workshop wordt op dinsdag 17 december 2019 gegeven aan twee groepen van ongeveer 25 jongeren uit de klassen 1 tot en met 3 van het voortgezet onderwijs. Dit zijn de ingrediënten:

   1. Workshop duurt in totaal twee en een half uur. Dat is lang en dus houden we tussendoor een pauze.
   2. Start is kennismaking met elkaar (kort) en aandacht voor het hoe en waarom van deze workshop. 
   3. Tijdens gehele workshop is er interactie met de klas. De docent verteld en stelt vragen. 
   4. Bij positieve reactie en antwoorden krijgen leerlingen een pepernoot of M&M of een chocolade munt. Die verzamelen ze. Pepernoot = 1 punt, M&M = 2 punten en munt = 3 punten. Het uiteindelijke aantal punten betekent één cijfer voor de hacker ranking (cijferlijst binnen CodePanta).
   5. CodePanta heeft ook zelf een Ranking module. Je positie binnen die module is ook één cijfer binnen de Hacker Ranking. 
   6. Binnen CodePanta staan verschillende opdrachten. Voor elke opdracht kan je een cijfer krijgen voor de Hacker Ranking. Niet alle cijfers tellen even zwaar mee. 
   7. De interactieve lessen worden afgewisseld met opdrachten en quizzes. De quizzes vinden op plaats op www.joinmyquiz.com - de klas krijgt een code, we doen live de quiz en ranking is direct zichtbaar en docent vertaald resultaat in cijfers binnen de cijferlijst. 


  • Tijdens dit onderdeel doen we een klein onderzoek via www.menti.com - De docent geeft de code. Daarna een korte video uit een twitterbericht van de politie. 

  • Receive a grade Receive a passing grade

   Ga naar www.joinmyquiz.com en vul de code in die de docent je geeft. Zorg er voor dat je jouw voor- en achternaam gebruikt bij het maken van deze quiz om zo punten te kunnen verzamelen in de Hacker Ranking. Je hoeft hier verder niet wat in te sturen. 

   Dit is een nulmeting om te onderzoeken wat jullie voorkennis is. 

  • Ga naar www.joinmyquiz.com en vul de code in die de docent je geeft. Zorg er voor dat je jouw voor- en achternaam gebruikt bij het maken van deze quiz om zo punten te kunnen verzamelen in de Hacker Ranking. Je hoeft hier verder niet wat in te sturen. 

   Dit is een nulmeting om te onderzoeken wat jullie voorkennis is.